Hoewel veel mensen vaak denken dat Nederland is volgebouwd met huizen en bedrijven, heeft ook ons land nog een hoop mooie natuur. Deze natuur is goed te ontdekken met e-choppers, bijvoorbeeld van EZ-Chopper, op die manier kun je in alle rust de meest mooie gebieden ontdekken.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Tja, Nationaal Park de Hoge Veluwe, wie kent het nu niet. Het is misschien wel het bekendste natuurgebied van Nederland en het is dan ook een van de mooiste gebieden. Dassen, edelherten, damherten, vossen, roofvogels en zelfs wolven, je kunt er enorm veel wild tegenkomen en vinden. Ook als je geen wild spot, de natuur is er adembenemend mooi en het is dan ook zeker de moeite om dit gebied te verkennen.

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen wordt ook wel de Nederlandse Sahara genoemd. Dat komt natuurlijk ergens vandaan en wel van de enorme zandvlaktes die het gebied huisvest. Met je e-chopper zul je niet over de zandvlaktes kunnen rijden, maar je komt er waarschijnlijk wel langs en je kunt ook genieten van het omliggende gebied. Er ligt namelijk een prachtig, bosrijk gebied rondom de Loonse en Drunense Duinen en dat is zeker de moeite om te gaan bekijken.

De Maasduinen

In Noord-Limburg liggen de Maasduinen. Dit bos- en heidegebied is ruim 4500 groot. Het is een schitterend gebied waar dus een hoop bos en heide te vinden is. Ga hier op pad in de periode rondom september, dan staat namelijk de heide in bloei en is alles prachtig paars. Kom je in het voorjaar en het begin van de zomer, dan kun je iets anders bijzonders tegenkomen, namelijk de kraanvogel. Deze vogels zijn vrij zeldzaam in Nederland en je ziet ze dan ook niet vaak maar in het voorjaar trekken de vogels naar de Maasduinen, waar je ze dus, met een beetje geluk, kunt spotten.

3 natuurgebieden om te ontdekken op de e-chopper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *