De Costa del Sol is één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Nederlanders in Spanje. Dit komt door de mooie stranden, het gunstige klimaat en de bijzondere Spaanse cultuur. De zon schijnt er gemiddeld driehonderd dagen per jaar en er zijn veel bezienswaardigheden te vinden in het kustgebied. Wij vertellen je in dit artikel meer over de Costa del Sol.

Overwinteren aan de Costa del Sol

Omdat de Costa del Sol zoveel dagen zon heeft en de gemiddelde wintertemperatuur tussen de twaalf en negentien graden ligt, is het de ideale bestemming om te overwinteren. Er valt weinig regen en de invloed van zee zorgt ervoor dat de temperatuur niet ver zal dalen. Daarom zijn er in de wintermaanden in Marbella en Torremolinos veel Nederlanders te vinden. Wanneer je ervoor kiest om een huis te kopen aan de Costa del Sol, zul je dus zeker niet de enige Nederlander zijn die daar in de wintermaanden te vinden is.

Málaga

Wanneer je een bezoek brengt aan de Costa del Sol, is er meer te doen dan alleen genieten van het lekker weer op het strand of op het terras. Het is ook zeker de moeite waard om een dagtrip naar Málaga te maken. Málaga is een gemeente, maar ook de op één na grootste stad van Andalusië. Er is van alles te doen en te zien en er is voor ieder wat wils. Zo kun je shoppen, musea bezoeken, sporten en heel lekker eten. Wanneer je naar de Costa del Sol gaat, kan een bezoekje aan Málaga niet ontbreken.

Vakantie of verhuizen naar de Costa del Sol

De Costa del Sol is voor veel mensen de ideale vakantiebestemming in Spanje, maar zoals we besproken hebben, is het ook de ideale plek om te overwinteren. Er is genoeg te doen en het weer is er bijna altijd aangenaam. Daarnaast hangt er een gezellige sfeer en zijn er veel andere Nederlanders die je graag wegwijs maken in het prachtige gebied. Overweeg je een huis te kopen aan de Costa del Sol? Neem dan gerust eens contact op met Villa Nova Real Estate. Zij hebben veel kennis en ervaring opgedaan als Nederlandse makelaar in Spanje en kunnen jou waarschijnlijk goed ondersteunen in het aankoopproces.

Alles over de Costa del Sol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *