Het is dit jaar jouw beurt, je gaat de familiedag organiseren. Dit kan wel eens lastig zijn, want alle leeftijden zijn aanwezig. Kleine kinderen, ouderen, opa en oma hopelijk nog en dan is het goed om erbij stil te staan welke uitjes en activiteiten voor iedereen geschikt zijn. Kinderen zitten vaak vol energie, terwijl ouderen het misschien graag wat rustiger aan willen doen. Het is sowieso altijd een geslaagde keuze als je het einde van de dag samen af gaat sluiten met een heerlijk etentje! 

 

Tips familiedag voor jong en oud

Je gaat een familiedag organiseren en dan wil je activiteiten kiezen die voor iedereen leuk zijn. In het begin ontmoet je elkaar, begroet iedereen, praatje maken, samen wat drinken en het einde van de dag samen afsluiten. Maar de dag is lang en wat ga je dan tussendoor doen? Speciaal voor jou hebben we een paar leuk ideeën op een rijtje gezet:

  • Een dierentuin, vaak is er een speeltuin aanwezig voor de kinderen, je kunt er tussendoor wat eten en drinken. 
  • Een wandeling in de natuur, met bijvoorbeeld een speurtocht erbij van HeelHollandSpeurt. Als het slecht weer is kun je ook met de auto een tocht doen en tussendoor buiten de auto de opdrachten uitvoeren.
  • Midgetgolf of bowlen, let hierbij goed op of dat iedereen mee kan doen (gezien de leeftijden).
  • Een boot huren en samen het water opgaan en onderweg ergens aanmeren waar wat leuks te doen is.
  • Pretpark bezoeken, deze zijn er meer dan genoeg waar je voor jong en oud genoeg te beleven hebt.
  • Een tuinfeest organiseren, dan kun je bijvoorbeeld een springkussen en clown inhuren die de kinderen vermaakt. 

 

Rustmomenten inplannen

Een dagje op stap met de hele familie kan vermoeiend zijn. Er moet veel geregeld worden en voor kinderen is het wellicht van belang dat zij tussendoor even tot rust kunnen komen. Houd hier ook rekening mee, ga bijvoorbeeld tussen de middag ergens pannenkoeken eten en neem wat kleurplaten en kleurtjes voor de kinderen mee. Zo kunnen ze even tot rust komen en de rest van de dag weer gezellig mee doen. 

Familiedag organiseren voor alle leeftijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *