Ben jij op zoek naar een leuke stedentrip in eigen land? Kijk dan eens naar de mogelijkheden om een stedentrip naar Eindhoven te maken. Deze stad heel vele verborgen plekken en bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn. hieronder 5 leuke tips voor het bezoeken van de lichtstad Eindhoven.

Licht

Eindhoven staat ook wel bekend als de lichtstad van ons land. Vele mensen denken dat dit komt door de grote multinational Philips en hun bijbehorende gloeilampenfabriek, maar niets is minder waar. De reden dat Eindhoven ‘lichtstad’ wordt genoemd is omdat de eerste luciferfabriek in ons land daar werd gevestigd. Er is echter wel een museum te vinden wat te maken heeft met het ontwerpen en fabriceren van de gloeilamp, wat erg leuk kan zijn om te bezoeken tijdens een tripje naar Eindhoven.  

Streetart

Ben je fan van graffiti in alle vormen? Dan is Eindhoven een leuke stad om te ontdekken. Vrijwel overal in Eindhoven kun je streetart vinden. Op verkeersplein de Berenkuil is dit zelfs legaal, wat telkens weer zorgt voor een enorme explosie aan toffe streetart. Als je de stad vervolgens hebt verkend kun je heerlijk gaan genieten van een hapje, drankje of wellicht zelfs van een heuse high tea. Kijk voor toffe high tea locaties op Hightea.nl

Downtown Gourmet Foodmarket

Ben je een liefhebber van lekker eten? Bezoek dan zeker deze foodhall. Eten uit veel verschillende landen is hier verkrijgbaar. Plof lekker neer aan een tafeltje en kijk je ogen uit bij het enorme aanbod aan gerechten en hapjes die hier verkrijgbaar zijn. Ook een high tea in Eindhoven behoort tot de mogelijkheden!

Stadsbrouwerij

Ben je een bierliefhebber? Dan mag een bezoek aan de stadsbrouwerij zeker niet ontbreken. Cafe 100 Watt biedt een proeflokaal waarin je meer te weten kunt komen over de lokaal gebrouwen bieren. Ook kun je hier genieten van een heerlijke hap of een bierproeverij. 

De Catharinakerk

Als je een geschiedenisliefhebber bent, dan is de Catharinakerk in het centrum van Eindhoven niet te missen. Je kunt hier naar binnen lopen om je te vergapen aan de talloze glas-in-lood ramen of gewoon even een rondje lopen om de prachtige kerk. 

Wat te doen in Eindhoven? 5 leuke tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *