De mooiste e-bike routes van Nederland!

De polders, vlakke landschappen en het rijke fietspadennet, maken dat Nederland een ideaal fietsland is. Het is daarom ook niet zo gek dat de fiets een van de meest gebruikte vervoersmiddelen is en dat de grootste fietsenstalling ter wereld is gevestigd onder het Centraal Station van Utrecht. Wij Nederlanders pakken regelmatig de fiets om boodschappen te doen, de kinderen van school te halen of om naar het werk te fietsen. Een trend die we zien is dat de fiets ook steeds vaker voor recreatieve doeleinden wordt gebruikt. Opvallend hierbinnen is het gebruik van de e-bike. Steeds meer mensen gaan erop uit en leggen een behoorlijk aantal kilometers af door prachtige natuurgebieden. Sterke tegenwind en heuvels zijn dan ook geen spelbrekers meer. De ANWB heeft daarom speciaal voor elektrische fiets bezitters een paar prachtige e-bike routes uitgestippeld. De mooiste hebben we natuurlijk voor je op een rijtje gezet!

Groningen

Iedere provincie heeft haar eigen schoonheden. Voor Groningen geldt dat er tal van culturele bezienswaardigheden en musea zijn. Speciaal voor elektrische fiets bezitters is een 4 uur durende tocht van 54 kilometer uitgestippeld, welke je langs tal van natuurlijke schoonheden, karakteristieke dorpjes en gezellige restaurantjes brengt. De route begeleid je langs de rand van het schiereiland Winschoten en langs vestingdorpen Oudeschans en Nieuweschans. Beide dorpen behoren tot het cultureel erfgoed gezien de belangrijke rol tijdens de tachtigjarige oorlog. Langs de route liggen dan ook musea die de geschiedenis van Groningen een gezicht geven. Ook brengt de route u langs natuurgebieden zoals het Oldambtmeer en de Dollard, waar u bijzondere vogels kunt spotten. Langs de route bevinden zich een aantal gezellige restaurantjes en cafés waar u kunt pauzeren.

Utrecht

Ook Utrecht kent oneindig veel culturele rijkdommen en bezienswaardigheden. Om die reden is ook voor deze provincie een leuke fietsroute uitgestippeld. De tocht duurt ongeveer 3 uur en is 43 kilometer lang. De route neemt je mee terug naar de 17e eeuw. In deze tijd weken welgestelde Amsterdammers uit naar buitenplaatsen aan de vecht. Het gevolg hiervan is dat we tot op heden kunnen genieten van het uitzicht op karakteristieke landhuizen met indrukwekkende siertuinen. Tegenwoordig hebben veel huizen een nieuwe bestemming gekregen, maar dat doet niets af aan het charmes. De route begeleid je langs de vecht in zuidelijke richting naar het Slot van Zuylen. Onderweg kom je langs leuke horecagelegenheden waar je even kunt stoppen om te genieten van een stuk appeltaart en een kopje koffie!

Naast Groningen en Utrecht zijn er nog veel meer provincies die de moeite waard zijn om te bezoeken. ANWB heeft om die reden nog veel meer routes uitgestippeld langs de mooiste bezienswaardigheden. Alle routes duren ongeveer 4 uur en zijn rond de 55 kilometer lang. Dankzij de trapondersteuning van elektrische fiets, leg je deze routes fluitend af en kun je helemaal opgaan in de natuur.

Elektrische fietsen en e-bikes van Stella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *