Volgens de Koninklijke Horeca Nederland wordt thuisdineren steeds populairder. Vooral de zakelijk markt maakt er graag gebruik van. Het is een goede manier om op hoog niveau te eten, maar vooral dat mensen ongestoord kunnen vergaderen of met elkaar kunnen communiceren maakt het concept uniek.

Klaas Hoekstra is eigenaar van Klaas Culinair. Binnen deze formule is het mogelijk om Klaas in te huren als prive chef op locatie of voor thuisdiners en walkingdinners. Klaas is eigenlijk gestart met zijn bedrijf midden in de crisis, eind 2011. Een moeilijke tijd, geen naamsbekendheid maar ook geen achtergrond als kok.

Klaas was jaren lang bankier, bij een grote Nederlandse bank. Hij adviseerde hier klanten over beleggingen. Maar of dit hem blij maakte. NEE. Tijdens zijn baan als bankier werd hij door een klant uitgenodigd voor een thuisdiner in Amsterdam. Fantastisch wat een leuke baan leek hem dat. Lekker koken bij mensen thuis, mensen verwennen met echt goed eten en bijpassende wijnen. De passie voor koken die er altijd al was, werd opnieuw leven ingeblazen en het concept was geboren.

Enkele weken later was het ontslag getekend, en de website in de lucht. Dit zonder klanten, naamsbekendheid en ervaring als chef. Nu 7 jaar later is Klaas Culinair een erg goed lopend bedrijf met veel vaste klanten. Nog steeds de beste beslissing uit mijn leven.

In deze functie spreek ik mensen altijd onder plezierige omstandigheden. Overigens niet altijd. Soms kook ik ook een soort afscheidsmaaltijd voor mensen die ernstig ziek zijn. De vraag hierna is best wel groot. Mensen die nog eenmaal samen willen genieten van een goed diner alvorens een belangrijke operatie of een andere ingrijpende levenswijziging.

Maar over het algemeen hele mooie opdrachten, op mooie locaties met unieke gasten. Een dag in de maand loopt Klaas altijd nog vrijwillig stage om zijn kookkunsten te optimaliseren. Dit is ook nodig, want inspiratie opdoen is handig door mee te kijken bij grote restaurants.

Diner aan huis Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *