Het Oktoberfest in München

 

Je kent het Oktoberfest ongetwijfeld. De mannen in lederhosen en de vrouwen in de welbekende dirndl. Zo’n tweeënhalve week wordt er uitbundig feest gevierd in de zuid-Duitse stad. Het bier is niet aan te slepen en er zijn allerlei activiteiten te doen. In dit blog lees je alles over het grootste volksfeest van München in combinatie met een bezoek aan FC Bayern München.

 

Wanneer is het Oktoberfest?

 

Het Oktoberfest begint om klokslag 12:00 uur op de eerste zaterdag na 15 september. Het Oktoberfest eindigt op de eerste zondag van oktober. Valt de zondag echter op 1 of 2 oktober, dan wordt het feest verlengt tot 3 oktober. Deze feestdag staat in het teken van ‘de Duitse eenheid’.

 

Op de dagen zelf worden de tenten geopend rond 11 uur ’s ochtends. Je kunt vanaf dan genieten van het bier en lekkere eten in en rondom de tenten. Om 23.00 uur worden de tenten dan weer leeggeruimd en schoongemaakt voor een nieuwe dag Oktoberfest!

 

Waar is het Oktoberfest?

 

Het officiële Oktoberfest wordt gehouden in München. De Theresienwiese is het terrein waar ieder jaar het Oktoberfest wordt gehouden. Met veertien enorme tenten waar het Beierse bier in overvloed is, wordt het leven en de vrijheid gevierd. Daarnaast is een grote kermis ook een bekend kenmerk van het volksfeest.

 

Met meer dan 5 miljoen bezoekers per jaar, is het een van de grootste volksfeesten van Duitsland. Ook veel buitenlanders willen een kijkje nemen bij het Oktoberfest, hotels zijn in rap tempo volgeboekt en toegangstickets voor het Oktoberfest zijn snel uitverkocht!

 

Welke tenten zijn er op het Oktoberfest?

 

Er zijn dus een 14-tal grote tenten en een klein aantal kleinere tenten tijdens het Oktoberfest in München. Zo’n tien tenten staan in het teken van lokaal Beiers bier en verschillende optredens van live spelende blaaskapellen. Daarnaast zijn er ook een tweetal tenten die in het teken staan van allerlei soorten wijnen, er wordt dus wel degelijk rekening gehouden met de niet-bierdrinkers.

 

Daarnaast zijn de biertuinen (Biergartens) in Duitsland, ontzettend populair. Hier kun je je bier halen in een zogenaamde Mass-beker. Een beker waar je een liter bier per keer in kwijt kunt. Onmisbaar tijdens je bezoek aan de verschillende biertuinen!

 

 

Het Oktoberfest en FC Bayern München

 

Een veelgemaakte combinatie is een bezoek aan het Oktoberfest combineren met een bezoek aan de lokale topclub FC Bayern München. De selectie en staf nemen zelf ook deel aan het Oktoberfest en hijsen zichzelf dan ook in speciaal aangemeten klederdracht.

 

In de twee weken rond het Oktoberfest speelt FC Bayern München eigenlijk altijd wel een thuisduel. De hele wedstrijd staat dan in het teken van het Oktoberfest en supporters komen dan ook in grote getalen in klederdracht naar het stadion.

 

Tickets voor Bayern München bestel je eenvoudig via een aanbieder als VoetbalreizenXL. Betrouwbaar je tickets bestellen maakt je bezoek aan het Oktoberfest helemaal compleet!

Tickets Bayern München bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *