Hoe haal je het meeste uit je kleine kantoor?

In kleine kantoren is het soms moeilijk inrichten. Immers; je zit met een beperkte hoeveelheid ruimte en dat kan ervoor zorgen dat je de nodige concessies moet doen, terwijl je dat eigenlijk liever niet doet. Maar ook in een klein kantoor kan je de boel nog altijd prima inrichten, zodat jij en je werknemers gewoon ontspannen aan het werk kunnen, zonder dat je het gevoel hebt dat je bovenop elkaar geperst zit. Een paar tips.

Kies het juiste meubilair Het juiste meubilair is van groot belang in een klein kantoor. Met name op plekken waar het rommelig is, krijg je al snel het idee dat de ruimte enorm beperkt is en dat geeft bepaald geen prettige werksfeer. Door bij de groothandel te zoeken naar bijvoorbeeld een groot wit bureau, zet je iets neer dat een stuk meer ruimte uitstraalt. Natuurlijk moet het bureau wel passen, maar als dat allemaal goed gaat, heb je met zo’n werkplek een opgeruimd en goed te gebruiken hoekje in je kantoor. Probeer tegelijk de hoeveelheid prullaria tot een minimum te beperken; hoe meer je hiervan hebt, hoe rommeliger het kantoor oogt. Gebruik daglicht In kantoren waar weinig daglicht binnenkomt, verliezen mensen snel hun concentratie en worden ze sneller moe. Dat wil je natuurlijk voorkomen en dus is het verstandig om zoveel mogelijk daglicht binnen te laten in je kantoor. Dit kan je doen door een bureau naast een raam te zetten, zodat degene die hier werkt de hele dag in het licht zit en dus kan profiteren van al het goede dat dit licht met zich meebrengt. En heb je grote ramen, bedek ze dan zo weinig mogelijk, zodat je er optimaal van kan genieten.

Glazen wanden geven meer ruimte

Door glazen wanden te gebruiken, heeft het hele kantoor meer licht en creëer je een beter gevoel van ruimte. Het nadeel van deze wanden, is dat het voor wat minder privacy zorgt; iedereen kan immers zo bij je naar binnen kijken. Maar ook hier is wel het nodige aan te doen, zodat je op de belangrijke momenten in ieder geval geen pottenkijkers hebt. Glazen wanden zijn in ieder geval belangrijk voor het gevoel van ruimte en kunnen een klein kantoor een stuk groter doen lijken.

Zorg voor goede verlichting

Niet alleen daglicht is belangrijk, ook je kunstmatige verlichting moet in orde zijn. Door witte verlichting te gebruiken, krijg je meer het gevoel van daglicht dan als je een sfeerlamp neerzet. Een warme sfeer is natuurlijk prettig, maar het komt je kantoor lang niet altijd ten goede, omdat sfeerverlichting een ruimte kleiner doet lijken. En plaats je dan die witte verlichting, hang dit dan aan het plafond; zo bespaar je de ruimte die anders een staande lamp in beslag zou nemen en creëer je – opnieuw – de illusie van een ruimer kantoor.
Al met al zijn er voldoende mogelijkheden om je kantoor ruimer te laten lijken dan het eigenlijk is en tegelijk jezelf en je werknemers een prettiger omgeving te schenken.

Hoe haal je het meeste uit je kleine kantoor?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *