Iedereen vind het leuk om een dagje weg te zijn. Bijvoorbeeld een dagje in de dierentuin, een pretpark bezoek, een stedentocht of een dag aan het strand. Door de groeiende populariteit de laatste jaren is er steeds meer interesse in Formule 1. Zo kun je diverse circuits bezoeken en zelfs er over heen rijden als een echte coureur. Op GPToday.net vindt je de verschillende circuits.

Circuit Zandvoort

In Nederland kun je ook racen op een circuit. Sinds 2021 is Zandvoort terug als één van de circuits in Formule 1. De laatste Grand Prix vond plaats in 1985 en is ondertussen vaak verbouwd. Je kunt er racen met je eigen auto, maar ook met exclusieve auto’s. Zo kun je er onder anderen rijden in een Ferrari 188 GTB, een Aston Martin Vantage en Lamborghini Huracan. Je hoeft je niet te houden aan de snelheid op de circuit en je hebt geen licentie nodig. Om te kunnen racen tegen andere coureurs heb je wel een licentie nodig. Deze kun je ook op het circuit van Zandvoort halen. Het examen bestaat uit twee onderdelen: theoretisch- en praktijk gedeelte. Bij de theorie worden de regels getoetst die bij het racen horen. Daarna wordt de praktijk getoetst en moet je laten zien hoe snel en gecontroleerd je om kunt gaan met een raceauto.

Formule 1 Racing Centre Utrecht

Als je fan bent van Formule 1 moet je een keer bij het officiële racing centrum zijn geweest. Het racing centrum is gelegen in Utrecht en bevat allerlei leuke dingen. Zo bestaat het centrum uit drie grids met elke twintig geavanceerde race simulatoren. Daarnaast kun je er ook erg lekker eten en is er een fanshop aanwezig. In de shop is alles te vinden wat te maken heeft met Formule 1 en kun je de leukste dingen kopen. Op de race simulatoren kun je de vrije training oefenen, de startpositie veroveren tijdens de kwalificatie en kun je racen tegen anderen. Door de 4D-elementen lijkt het net of je echt op een circuit aan het racen bent. Zo doen ze er wind, rook, lichteffecten en force feedback nabootsen. Ook heb je een persoonlijke Race Marshall, waar je tijdens het racen mee kunt communiceren via een headset. Na de race krijg je de uitslag en kun je rondetijden met elkaar vergelijken. Dichterbij Max verstappen kom je niet!

Formule 1 race

Er is steeds meer mogelijk doordat de corona crisis het einde nadert. Je kunt deze zomer weer evenementen bezoeken en dus is het zeker leuk om eens naar een echte race te gaan. Op zondag 29 augustus is de Grand Prix van Spa-Francorchamps in België. Een kaartje voor deze Grand Prix is 175 euro. Voor de training en kwalificatie betaal je een stuk minder. Al met al is het één bijzondere ervaring om Formule 1 in het echt te zien.

De leukste dagjes uit voor Formule 1 fans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *