Heb jij zin om wat leuks te doen in het mooie Nederland? Dat moest vast lukken, in Nederland zijn er namelijk genoeg leuke dingen toen. Een dagje weg Nederland biedt heel veel mogelijkheden voor jong en oud! Hieronder lees je een aantal tips om een leuk dagje weg te creëren in Nederland.

Musea

Nederland beschikt over een aantal fantastische musea, die je eigenlijk wel een keer bezocht moet hebben. Toch wel het bekendste museum van Nederland is het Rijksmuseum in Amsterdam. Dit museum heeft een brede collectie van de Nederlandse kunst en geschiedenis. In het Rijksmuseum hangt kunst van onder andere Rembrandt, Vermeer en Hals. Andere bekende musea in Nederland zijn het Van Gogh Museum, het NEMO Science Museum, het Museum Volkenkunde en het Nationaal Militair Museum. Er is genoeg keuze tussen verschillende onderwerpen.

Pretparken

Pretparken Nederland, perfect voor een dagje op pad met het hele gezin. In Nederland zijn er maar liefst 43 pretparken waar jij een leuke dag kan beleven. Het bekendste pretpark in Nederland is de Efteling, in Kaatsheuvel. Dit pretpark is gebaseerd op sprookjes en organiseert daar ook speciale activiteiten voor. Vind je één dagje efteling niet genoeg?

Naast het pretpark biedt de Efteling ook een theater, twee hotels, twee vakantieparken en een golfpark. Andere leuke pretparken in Nederland zijn Walibi Holland, Duinrell, Familiepark Drievliet of Slagharen.

Dierentuinen

Nederland biedt ook een paar fantastische dierentuinen. Een paar bekende dierentuinen zijn Ouwehands Dierenpark, ARTIS, Diergaarde Blijdorp, Apenheul, Dolfinarium en Safaripark Beekse Bergen. Safaripark Beekse Bergen is de dierentuin met het grootste oppervlak voor de dieren. De dieren lopen hier vrij rond over een groot stuk land. In deze dierentuin kun je op boot-, auto-, bus- en wandelsafari. Je komt dus ook in oog te staan met meer dan 150 wilde dieren!

Zo zie je maar dat er genoeg te doen is in ons eigen land. Van musea tot pretparken tot dierentuinen, jouw dagje weg in Nederland kan nooit saai worden!

Het perfecte dagje uit in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *