Een dagje pretpark, de beste pretparken in de buurt

Het is weer zomer en dus het moment om een bezoek te brengen aan een van de vele pretparken in Nederland, Belgie en Duitsland. In dit artikel geven wij tips over de beste pretparken op dit moment.

Phantasialand

In Duitsland ligt vlakbij de grens het pretpark Phantasialand. Het pretpark is niet heel groot maar is zeker het bezoeken waard. Zo heeft het pretpark een aantal unieke attracties die je nergens anders kan vinden. Een voorbeeld is de nieuwe lanceerachtbaan Taron die maarliefst twee keer gelanceerd wordt. Daarnaast zijn wildwaterbaan Chiapas en darkride Maus au Chocolat geschikt voor de hele familie.

De Efteling

De Efteling is onlangs uitgeroepen tot het beste pretpark ter wereld door een grote Amerikaanse website. Niet gek, want de sfeer en uitstraling van dit Nederlandse pretpark is uniek. Daarnaast heeft de Efteling onlangs de nieuwe attractie Symbolica geopend. Ook achtbanen Joris en de Draak en De Baron zijn erg spectaculair.

Europapark

Een ander groot pretpark in de buurt is het in Zuid Duitsland gelegen Europapark. Dit pretpark is naast Disneyland het grootste pretpark van Europa en bestaat uit allemaal nagebouwde Europese landen. In dit park vind je onder andere achtbaan Silver Star (76 meter hoog) en Taron, een spectaculaire houten achtbaan.

Meer pretparken ontdekken? Bekijk dan ook deze top 10 pretparklijstjes

​Een dagje pretpark, de beste pretparken in de buurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *