Ook trouwen is een evenement en bijna iedereen trouwt in zijn of haar leven. Als je elkaar het ja-woord geeft wil je dat wel op een bijzondere plek doen. Veel mensen slaan tegenwoordig het gemeentehuis over en willen bijvoorbeeld een mooi kasteel of een buitenbruiloft. Maar waar moet je nou op letten als je een trouwlocatie gaat zoeken?

Oké, ik zal eerlijk zijn. Vrouwen houden zich hier over het algemeen meer mee bezig dan dat mannen doen, maar dat betekent niet dat we het niet leuk of belangrijk vinden! Maar wij willen gewoon trouwen, of dat nou in een gemeentehuis is of in het kasteel van Napoleon. Maar goed. Waar moet je op letten?

  • Budget. Je kan alle mooie plekjes afgaan maak het is handiger om van te voren eerst te bepalen wat je aan de locatie wilt uitgeven en wat je er precies wilt doen. Wil je daar alleen de ceremonie doen of wil je daar ook het feest geven?
  • Is de plek goed bereikbaar?
  • Is de plek groot genoeg voor alle gasten? Hier bij moet je dus ook al rekening houden hoeveel mensen je uitnodigt.
  • Is er een mogelijkheid dat er licht en geluid aangesloten kan worden?
  • Zijn er overnachtingsmogelijkheden? Bijvoorbeeld voor gasten die van ver moeten komen of voor jullie zelf!

Op internet staan overal honderden checklists die je makkelijk kan gebruiken, dit zijn alleen de hoofdtips.

Trouwlocatie kiezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *